WAT IS REFOR-TEC®


REFOR-tec = UHPFRCC : Ultra High Performance Fibre Reinforced Cementitious Composites.  

Cementgebaseerd tricomponent product met heel hoge mechanische sterktes, elasticiteitsmodulus, breukenergiewaarden en ductiliteit voor de structurele en seismische versterking van bestaande constructies.

Het REFOR-tec® gamma was initieel ontwikkeld om bestaande gebouwen te versterken volgens de vereisten van de italiaanse seismische normen.  Ondertussen wordt deze technologie ook al jaren gebruikt voor niet-seismisch structurele versterkingen.

REFOR-tec® mortels worden meestal geappliceerd door een dunne laag aan te brengen rond bestaande kolommen of balken, of op een bestaande betonvloer. Op die manier kan de bestaande constructie in hoge graad worden versterkt; alsook verhoogt de stijfheid van de constructie en de ductiliteit.  

     

 REFOR-tec® producten hebben hoge mechanische eigenschappen  (130-280 MPa druksterkte en > 70 MPa buigsterktel), en optimale ductiliteitswaarden (breukenergie van 15.000 tot 20.000 N/m).

 

Mogelijke applicaties:

  • Structurele versterking (2 à 4 cm) van betonnen kolommen, balken, steunpunten,  ...
  • Structurele versterking (2 à 5 cm) van betonnen vloeren (ook houten vloeren zijn mogelijk); voor de herstelling van vloeren die onderhevig zijn aan statische en dynamische belasting .
  • Als verstevigde laag voor de bescherming van structuren tegen dynamische trillingen .
  • Productie van lichtgewicht structurele elementen.

 

Voordelen:

  • Lage applicatiedikte
  • Laag extra gewicht van deze versterking
  • Hygrometrische krimp nul, geen scheuren, optimale bestendigheid tegen vries/dooi, tegen sulfaat aanvallen, is volledig waterdicht, en heeft een zeer hoge weerstand tegen slijtage.
  • Met REFOR-tec is het mogelijk een zeer hoge graad van versterkingen te realiseren, wat niet mogelijk is met ander technieken. 
  • REFOR-tec versterkingen zijn vuurbestendig. Productcertificatie is beschikbaar op aanvraag.

 

 Test rapporten:

Officiele testrapporten zijn beschikbaar van verschillende europese universiteiten zoals Rome, Bergamo, Zurich, Luik en Vilnius. 

 

ICRI award:

De ICRI (International Concrete Repair Institute) heeft TECNOCHEM in 2012 de award toegekend voor beste innovatie. Deze prijs was gebaseerd op de evaluatie van seismische versterkingswerken met REFOR-tec aan het stedelijk ziekenhuis van Bari(Italie), 5 jaar na het beëindigen van deze werken.  

 

 Gelieve ons te contacteren voor verdere gegevens.

       

 

WAT IS REFOR-TEC®